یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۶:۳۶
پرداختن به آسیب های فضای مجازی در سریال «فریبا»

حوزه / بخشی از داستان «فریبا» به سبک زندگی اشاره دارد و به واسطه قصه می‌فهمیم بسیاری از آسیب‌هایی که امروز جامعه را تهدید می‌کند نشأت گرفته از فضای مجازی است.

خبرگزاری حوزه، سریال «فریبا» جدیدترین ساخته محمود معظمی اثری درام و خانوادگی است که در آن رگه‌هایی از موضوعات معمایی نیز دیده می‌شود. این مجموعه را باید کاری جدا از تولیدات رایج تلویزیون دانست زیرا اثر مربوط توانسته به شکل تاثیرگذاری به برخی از آسیب‌های جامعه امروز بپردازد. فضای مجازی و حواشی پیرامون آن که باعث شده عده‌ای فریفته آن شود موضوع اصلی این سریال تلویزیونی است اما نکته مهم اینجاست آسیب‌ها به شکلی صحیح مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

داستان درباره دختری است که همه چیز خود را به واسطه فضای مجازی از دست داده است. در این کار در بخشی از مواقع رگه‌های امنیتی نیز به داستان اضافه می‌شود زیرا متوجه می‌شویم سرمنشا بسیاری از اتفاقات فضای مجازی جایی خارج از مرزها بوده و هدف این هجمه تحت تاثیر قرار دادن فرهنگ این مرز و بوم است.

«فریبا» به والدین نشان می‌دهد تا چه حد باید نسبت به فرزندان خود حساسیت داشته باشند زیرا بی‌توجهی در این رابطه ممکن است در آینده آسیب‌هایش ناخوشایند باشد.

بخش دیگری از داستان «فریبا» به سبک زندگی اشاره دارد به واسطه قصه می‌فهمیم بسیاری از آسیب‌هایی که امروز جامعه را تهدید می‌کند نشأت گرفته از سبک زندگی است که در فضای مجازی متاسفانه در برخی از آحاد جامعه رایج شده است نکته دیگر اینکه سریال «فریبا» تنها طرح مسئله نمی‌کند بلکه در خیلی از مواقع راهکار نیز ارائه می‌دهد ین اتفاقی خوشایند است که عموماً در کارهای تلویزیونی مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

سریال «فریبا» در بحث کارگردانی نمره‌ای مثبت برای کارگردانش محسوب می‌شود زیرا محمود معظمی در قاب بندی و چیدن میزانسن و دکوپاژ اتفاق خوبی را در «فریبا» رقم زده است. این سریال همچنین نشان می‌دهد محمود معظمی جدا از مجموعه‌های پلیسی و جاسوسی در ساخت آثار خانوادگی نیز تبحر دارد.

همچنین هدایت بازیگران و انتخاب آنها برای سریال اتفاقی مثبت محسوب می‌شود درباره کسب بازیگران هم باید گفت حضور بازیگران جوان در کنار با تجربه‌ها ریتم خوب به کار بخشیده است البته نباید از بازی خوب ساناز سعیدی، حمیدرضا پگاه و محمود پاک‌نیک در این کار به سادگی گذر کرد.

سریال «فریبا» در جذب مخاطب نیز موفق بوده است به ویژه توانسته جوانان بسیاری را جذب خود کند، دلیل این امر نیز در یک امر خلاصه می‌شود آن هم اینکه کارگردان دغدغه و خواست جوان را درک کرده و آن را در اثرش نشان می‌دهد. همچنین محمود معظمی در این سریال مخاطب را قضاوت نمی‌کند و آنچه که بیان می‌کند اتفاقاتی است که در جامعه رخ می‌دهد.

جدا از جذابیت‌های بصری این سریال برای جوانان، «فریبا» توانسته خانواده‌ها را نیز جذب خود کند این اتفاق بار دیگر ثابت می‌کند اگر تلویزیون نگاهی به دور از شعار به موضوعات داشته باشد می‌تواند مخاطب را نیز به سوی خود بکشاند.

داوود کنشلو

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha